dannie

Sådetså.

Macan, avsnitt tre

Publicerad 2009-01-30 18:48:57 i Babbel,

Macan har nu gått sönder på ställe nummer tre, nu blir det dags att åka till doktorn. Efter sökande på diverse Macnördsforum förstår jag att detta är ett vanligt problem och att man kan ta med lilla ögonstenen till Macdoktorn så fixar dom det. Snillena på äpplefabriken har löst problemet genom att erstätta plasten med aluminium på de nyare modellerna. Undrar om jag kan få en sådan istället? Nä, det sa jag inte, jag älskar min Macan. Sådetså.

Ajajajaj... För övrigt första bilden med nya kameran som publiceras. Kameran verkar dock ha en död pixel (säger man så eller har jag hittat på eget fackspråk?) i dispalyen så den får kanske åka tillbaka. Will it ever end?

En beprövad metod

Publicerad 2009-01-30 15:24:35 i Babbel,

Jag behöver verkligen ta tag i mitt liv, och med liv menar jag min kosthållning. Detta ska ske från och med den 1a februari så jag har en och en halv dag kvar. Under dessa två dagar ska jag svulla så jag verkligen är proppmätt och döless på allt vad skräpmat heter på söndag.

Annars är det fredag och jag och H är trötta, förkylda och fnissiga på jobbet. Snart åker jag hem till Ume, nån som vill leka?

Spännande

Publicerad 2009-01-29 11:34:08 i Babbel,

Nya kameran väntar på mig på posten i Umeå. Nu kommer jag bli fotonörd på riktigt och bara fotografera hela tiden. Får kanske sluta skriva blogginlägg, bara posta bilder, men det är kul det också. Sådetså.

Min morgon

Publicerad 2009-01-27 08:31:50 i Babbel,

Jag tänkte göra en bildkavalkad av min dag för ett tag sen, men kom av mig halvvägs så det blev inget. Så nu blir det bara morgondelen av min dag. Sådetså.


Min frukost. Fridolinus tyckte en gång att jag var konstig som åt två stekta ägg och en avokado till frukost. Men jag tycker om det.


Nu börjar det bli stressigt. För att förtydliga så är detta inte tiden då jag går upp utan tiden jag springer ner för trappan för att hinna med min skjuts.


Tur att det inte är så kallt... Men det är banne mig mörkt.


På kontoret, mitt och Helenas dagisrum. Mitt skrivbord till vänster, Helenas till höger. Min strategi är att ha allt framme så man kan se sakerna. Helenas strategi är att dricka mycket kaffe.


Och den här luringen står brevid fikabordet. En glad uppsyn och kikare glädjer väl vem som helst?

Det var allt i denna delen av Vindelnlivet. Nästa avsnitt kanske innehåller bilder på det mest populära fortskaffninsmedlet i denna håla?

Sjuko

Publicerad 2009-01-25 20:55:43 i Babbel,

har jag varit nu i tre dagar och nu är jag less. Inget party, inget Hampis med Maja och för övrigt inget socialt umgänge. Nu får det vara nog, imorrn åker jag till jobbet, sådetså. Jag har druckit Brämhults apelsinjuice, ätit massa vitlök och echinagard så nu borde jag vara frisk nog för jobbet.

Dagens bild är på min frukost, eller delar av den iallafall. Kom på att det kanske inte är den mest lämpliga frukosten för en med halsont. Men med lite ägg och kaviar så slank det ner.

Tråkhelg

Publicerad 2009-01-24 18:09:54 i Babbel,

för att jag är sjuk. Jag som aldrig är sjuk. Ingen fest får det bli heller, får stanna hemma och hosta och snora. Släpade mig till coop idag iaf, köpte lite grejor att skicka till paradiset, tydligen förbrukas det hårvårdsprodukter där... Så i veckan stoppas de i jiffypåse och åker över haven.Klart slut.

Sista delen

Publicerad 2009-01-23 19:14:47 i Babbel,

kommer nu. Har haft lite sjuk-paus från bloggen. Snorar och hostar, men efter en dag i sängen känns det bättre. Kanske bra nog imorrn för att skölja bort resterna av förkylningen med lite sprit? Jaja, nog om det, här kommer då sista delen av fotokavalkaden:

Oktober (var vi väl på?)


Hösten kom till Lappland, jag jobbade på.


Dejt med prinsessan, vi försöker se svåra ut.


Sen hände det massa annat kul, jag fick åka till Linköping och jobba några dagar och på hemvägen hälsade jag på Andréa och hennes vän:
Och när jag skulle åka till Lycksele en måndag morgon såg det ut så här...


Skogen började frysa i slutet av oktober,


och liten brasa värmde gott till lunch.

November

Jobbade min sista vecka i Lycksele och det började bli riktigt kallt.

Sen ledsnade jag på AJTen och satte ut den på Blocket. Tre sekunder senare var den såld till skampris, men ingen var gladare än jag.


Jag for en sväng och kollade på linbanan i Mensträsk, tyvärr var den stängd...


Andréa kom och hälsade på och vi spenderade stora delar av lördagen konkandes på en stor låda.

December

Jobbar på i Vindeln numera, mamma och pappa hälsade på i Ume men inga bilder togs.


Jag började packa inför årets äventyr, mycket o'boy hängde med i väskan.


Resan började i Stockholm där jag träffade min gamla buddy Quetzal som var på besök.


Sen avslutades året med två fantastiska veckor på Maui hos systern och svågern. Många bilder finns det därifrån, men de var ju med härom veckan. Nu ska jag bota min förkylning och kolla på mera tv. Året nyårslöfte får nog bli att skaffa mig ett liv... Tjipp!

fortsättning

Publicerad 2009-01-20 19:13:35 i Babbel,

I maj slutade skolan till sist, ex-jobbet hann redovisas och blev till slut godkänt och tryckt. Den där känslan att allt var slut hann inte riktigt infinna sig då jag började jobba tre dagar efter sista skoldagen.

Juni


Jag börjar veckopendla till Lappland och jobba för det stora skogsbolaget. Arbetskamraterna (som syns här på bilden) var mycket trevliga.


Jag och Fridolinus umgicks på helgerna, antingen i Ume eller i Ö-vik. De flesta av Ö-viks loppisar besöktes och många fynd gjordes.


Jag blev skogstokig och de flesta bilderna från juni är i denna stilen...

Juli


En liten olycka med AJTen som blev början på en (ekonomiskt) ledsamt historia med bilen.


I juli åkte jag också hem till Skåne igen för lite semester. Klara fyllde år och firades ordentligt. Jag hann även med att träffa flickorna för en Sex and the city-kväll, ligga på stranden och bränna "bakbenen" och träffa delar av släkten.


Jobbet fortsatte. Här blev jag och Lina nyfikna på vad det var för rovfågel som spanade in oss så Lina agerade lockbete, alltså road kill.

Augusti


Farmor fyllde 90 och jag for tillbaka till Skåne för att fira henne.


Jobbet fortsatte, men nu i raveutstyrsel på grund av skogsmännen & -kvinnornas intresse nummer ett.

September


Partaj i Ume


Partaj i Örebro


Häng med Beth i skogen. Alltså inte bara fest i september. Dessutom jobbades det vidare i skogen.

Härmapa

Publicerad 2009-01-20 18:38:54 i Babbel,

det är jag det. Fick till och med ett (en?) copy cat award av min syster en gång i tiden. Och därför tänker jag göra som många andra och posta en liten årskrönika bestående av representativa bilder. Får se om allt får plats i ett inlägg...

Januari

Jullovet spenderades som vanligt i Skåne och traditionen är att inleda grillsäsongen på nyårsdagen. Trevligt att syster har en lada att grilla i om det är kyligt ute.

Februari

Ja, inte världens snyggaste bild på blogginnehavaren, men den representerar väl hur jag mådde under denna månad... Ett kapitel stängdes i mitt liv och jag jobbade på att bara ha det roligt därefter.

Mars


och det ser man här. Roliga kvällar i Ö-vik och i Ume hjälpte till att få mig att må bättre i mars.

Jag åkte även hem till Skåne och hälsade på föräldrar, syskon och skatungar.


På vägen hem från Skåne stannde jag till i gnällbältet och hälsade på världens bästa Andréa!

April


var månaden då jag och mina fina vänner åkte en sväng till Åre.


Ex-jobbet tog upp en hel del tid. Alldeles ensammen i biblioteket över en helg.


Syster och tre av fem systerdöttrar kom på besök. Den obligatoriska bilden vid kvarteret Idun med Idun


Det gicks på loppisar, lekplatser och fikades. Idun passade på att få vattenkoppor.

Maj


Tillbaka i Skåne där våren visade sig från sin bästa sida. Jag praktiserade i Höör, men nöjen hanns även med.


En urskön kväll i skogen med de bästaste vännerna värmde mitt hjärta.


Tillbaka i Umeå och där låg snön kvar...

Dagens middag

Publicerad 2009-01-19 21:48:50 i Babbel,

har jag färgkoordinerat med bloggen.Den som kände mig på gymnasiet ser att soppsleven som jag fick i julklapp passar bra in i min skedservis.

What to do?

Publicerad 2009-01-16 18:38:33 i Babbel,

Jag hyr en plats men eftersom AJTen flyttade söderut har jag nu lite plats över. Vad ska jag fylla min plats med?Platsen är mellan den bortre bilen och lyktstolpen. Till vänster syns även bilen som en gång stod parkerad i AJTens bakdörr.

Lite kyligt

Publicerad 2009-01-16 13:47:01 i Babbel,

om nosen imorse på väg till jobbet. Eller jag satt i Lars varma bil, men de 25 meterna från bilen till kontoret var riktigt kalla. Så kalla att snoret hann frysa till is.Det kan läggas till att det är bara -27 nu, men det är tydligen nog kallt att Vindelborna lämnar bilarna igång på Konsums parkering. Tur att Vindelns kommun har minst kriminalitet i hela Sverige.

Dagens lycka

Publicerad 2009-01-13 13:17:46 i Babbel,

Skolkar bara en liten snabbis från jobbet för att upplysa mina trogna läsare om dagens lycka: Jag har hittat spaken som reglerar gungandet på min skrivbordsstol. Efter två månaders gungande kan jag nu sitta still. OMG!

Jet lag...

Publicerad 2009-01-11 14:06:26 i Babbel,

Den äter mig levande. När jag inte jobbar så sover jag. Och sen ska jag skriva en liten grej till ett jobb jag har sökt, så det blir inte så mycket tid till bloggande. Men när jag har skrivit min grej, eller ledsnat på den så kommer det bilder och berättelser från paradiset! Pussar och kramar!

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela