dannie

Sådetså.

Jessie:

Publicerad 2009-02-25 19:46:15 i Babbel,

Uppdatering om läget i Sverige: http://www.aftonbladet.se/nyheter/victoriagiftersig/

Note to self

Publicerad 2009-02-25 19:41:13 i Babbel,

När det ringer på dörren, titta i titthålet, står det två okända, välklädda damer eller herrar utanför, öppna inte. Lider av problem at tacka nej, så nu har jag ett rykande färskt ex av vakttornet och lov om återbesök... Jag måste flytta.

The weekend i bilder

Publicerad 2009-02-25 19:25:58 i Babbel,


Inledning i Malmö. Eller i Lund, men sedan snabbt till Malmö. IKEA, upphämtning av Helena och sedan resten av kvällen hos Betto. Den blå mössan praoar just nu som kamerafodral, fiffigt värre.


Lördag. Bakis som få, men på med glada miner för syskonbarn ska underhållas. Tretton panodil senare är jag nästan människa. Tittar på när barnen kanar runt på Stortorget i den skånska huvudstaden.


Var på bio med Klara, hon blev sockerhög av godiset och fick leka av sig innan vi satte oss på bussen till Svedala.


Hemfärd.


Julklappar levereras till skatungarna och deras föräldrar. Alla blev glada.


Söndag. Hälsar på farmor och pappa hotas lite. Inga mer partyn i Skåne för mig.


Bollen firar för fullt.

En nice helg i Skåne, minus bakisheten. Klart slut. (Jessie nöjd?)

Vår?

Publicerad 2009-02-24 12:44:45 i Babbel,

Fettisdagen bjuder på plusgrader, 0,3 plusgrader. Nice. Funderar på om dom säljer semlor i enpack på ICA? Verkar vara så att om man ska äta semlor ska man vara hungrig nog för två eller vara två om fikat. På jobbet äts det semlor, men jag håller mig hemma, tyvärr. Attans att ha sju mil till jobbet, man tittar inte in för eftermiddagsfika bara sådär.

Kort sagt, jag är sugen på semlor. Sådetså.

Spännande!

Publicerad 2009-02-24 09:23:43 i Babbel,

Idag ska det tydligen ske, jag sitter som på nålar! Inte första gången det kablats ut, men det kanske är på riktigt denna gången. Nörden tittar ut på riktigt, och i eftermiddag kanske nörden springer gastandes kvarteret runt! Tjihooo! Håller tummarna stillsamt.

Jepp, mår bättre

Publicerad 2009-02-21 10:04:53 i Babbel,

Fridolinus kom förbi igår med mat, dryck och medicin så nu mår jag mycket bättre. Tänkte då ta tag i min lägenhet som inte fått någon kärlek sen i onsdags då jag däckade två minuter efter jag klivit innanför dörren. Steg 1, disken. Men så har jag inget vatten. Nähädå, det var väl ett tecken att jag inte ska diska då då. Så jag tittar på lite mer teve så kanske det ordnar upp sig. Får väl samla ihop lite snö från balkongen och smälta på spisen om det inte ordnar sig snart... Tjipp!

Stackarn

Publicerad 2009-02-19 19:33:40 i Babbel,

Lilla Dannie är sjuk. Det betyder dock att jag får fuska lite med det nya livet. För en ond hals vill inte ha fiber, den vill ha pasta. Sådetså!

Mög

Publicerad 2009-02-19 19:28:53 i Babbel,

Sjuk igen. Började hosta i tisdags och nu har jag riktigt ont i halsen. Kul...

Dagens

Publicerad 2009-02-12 14:14:08 i Babbel,



Dimma och 10 minus. Känns som en försmak av Skåne. Förutom minusgraderna då.

Snöstorm

Publicerad 2009-02-08 15:38:35 i Babbel,

Söndagen bjuder på snöstorm så jag och min näsa håller oss inomhus. Det verkar mina grannar också göra, ser inte en människa ute. Snön kommer mer eller mindre horisontalt och termometern står på minus 14. Jag som tänkte fara ner på Åhlens då jag hört rykten om att de har fått in odlingskupor, min lilla dröm att äga. Nåväl, det får väl bli en annan dag då det inte snöar fullt så mycket.



Svårt att se snöstormen, men it's there, believe me... För övrigt dag sju på det nya livet, går bra. Sugen på allt möjligt dåligt, men jag står emot. Sådetså.

Problemlösning

Publicerad 2009-02-06 21:49:30 i Babbel,

Förutom mintsmakande godis gillar jag även mackor. Mmm, rostemackor, mmm. Men mackor ingår inte i mitt nya liv och mackor är huvudingrediensen i förmiddagsfikat på jobbet. Som lösning på problemet jobbar jag på att uppskatta lukten av rostemackor istället. Det går sådär kan vi säga.

Dagens cravings

Publicerad 2009-02-06 21:46:38 i Babbel,

Dag fem på det nya livet. Skriver upp en pinne per dag på kylskåpet, inget fusk (eller jo, i måndags kom jag ju på mig själv med en lingongodis i munnen, men inget sen dess) och där är nu fyra pinnar.

 Idag är jag sugen på mintkakor, eller valfritt kombo med choklad och mint. Kärleken för mintkakor föddes när jag var liten och snäll och ibland fick en liten liten godisbit i affären. Det var antingen en Rigi (visst heter dom så?) eller en mintkaka. Gott. Sen i USA köpte jag en jättepack Peppermint Patty (Pattie?) på Costco och njöt dagligen av en eller två. USA var för övrigt nån sorts frizon för godisätande, viktmässigt alltså. Kort sagt, jag gillar mintkakor.


 



Dagens andra craving var åt det lite mer materialistiska hållet. Eftersom min gamla trotjänare JVC börjat med ovanan att äta CD-skivor funderar jag på ett nytt underhållningssystem. Tivolis finfina system är så fina så jag nästan dreglar mer än vanligt. Radio combo, mmm... Sätts högst upp på önskelistan i ordningen: Alla tre delar, model two, model CD, model subwoofer. Jag tillägger att jag har varit väldigt snäll i år. Sådetså.

 

Abstinens, big time!

Publicerad 2009-02-04 17:02:06 i Babbel,

Inne på tredje dagen på mitt nya liv och det är svåååårt! Är så otroligt sötsugen så jag vet inte var jag ska ta vägen. Som tur är har jag inget sött hemma. Jo, förresten har jag en chokladlåda som jag fick av jobbet i julas, men Lars sa att den var äcklig så jag håller mig borta. Tar en kopp cappu cappu istället, gott. Inte mums, gillar inte när folk skriver det. Gott är det. Sådetså.

Har jobbat hemma idag, går sakta. Tog visst sovmorgon till nio, satt inte framför datorn förrän klockan tio. Sen vid tolv var det dags att göra sig i ordning för att vara åhörare på Saras ex-jobbsredovisning för att stilla mitt pollennörderibehov. Överlämnade presenter till våra handledare också, Ulf blev mållös. Lyckat helt enkelt.

Nu var datat hemtankat så då blir det jobb en stund till. Bara fyra timmar kvar av arbetsdagen, eller en timme om jag tar mina tre plustimmar som ligger och skräpar. Tjipp!

3-listan

Publicerad 2009-02-03 18:00:23 i Babbel,

Snodd - gör det du med om du vill. I egen blogg eller i kommentarerna.

Tre jobb jag haft/har i mitt liv:
1. Städerska på tomt bibliotek i Malmö
2. Barnflicka åt två yrväder i Connecticut
3. Naturvärdesinventerare

Tre platser där jag har bott:
1. Svedala
2. New Canaan
3. Umeå

Tre serier jag gillar att se på TV:
1. Gilmore Girls
2. Arga snickaren (är dessutom lite kär i arga snickaren)
3. Fåret Shaun

Tre favoriträtter:
1. Chicken Tikka Masala
2. Pålkudding
3. Pannkakor hemma hos mamma och pappa

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
1. I Österrike med mor och far
2. På Maui hos Jessie
3. I Skåne

ytterliggare inredningsblogg

Publicerad 2009-02-03 17:19:45 i Babbel,

Fast egentligen inte kanske. Sen jag möblerade min lilla datahörna så har nätverkskabeln legat och skräpat längs golvet, men för en vecka sedan så spikade jag fast den med sladdgrejsisarna som jag köpte för två månader sen. Sen bytte jag nätverkssladd för att använda gamm-datorn lite. Sen när jag kopplade in den andra sladden igen så funkar internet inte. Kontakten har gått sönder. Jag behöver byta sladd. Slutsats: Spika inte fast sladdarna. Dagens i-landsproblem.

Det nya livet: dag 1

Publicerad 2009-02-02 10:23:37 i Babbel,

Jepp, det blev inte av med start igår, inte kan man väl starta sitt nya liv på en söndag. Speciellt inte när man passerar ett tantfik i semmeltider (det lät konstigt, men så må det vara). Så idag börjar jag ta tag i mitt liv. Prövning nummer ett inträffade på förmiddagsfikat, någon ond människa hade köpt dammsugare. Vad gillar jag mer än dammsugare? Inte mycket. Men jag höll mig och åt ett äpple istället. Mmm, äpple.

Idag när jag kommer hem ska jag leta fram något plagg som jag ska ha när jag är snygg och smal. Eller smal iaf, snygg är jag ju redan!

Mest massa babbel

Publicerad 2009-02-02 08:24:24 i Babbel,

känner jag att det mesta på bloggen blir. Men så är det. På mitt jobb har jag en del dötid när jag sitter och väntar på hemladdning av data och då funderar jag ibland på vad jag ska skriva på bloggen. Idag funderar jag över att ta en promenad till det lokala postombudet för att lämna in ett litet paket (som jag förövrigt packat in så det nästan ser ut som en bomb, men det är det inte, jag lovar) och då tänkte jag dokumentera lite. Men tyvärr har jag inte med nya kameran så det blir mobilbilder. Kanske kommer det bilder på det mest populära fortskaffningsmedlet här i obygden? Eller en bildkavalkad med sparkbilder? Vem vet. Eller så blir det inga bilder alls för att jag glömmer mobilen på kontoret? Sådetså.

En bild från i sommaren i Lappland.

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela