dannie

Sådetså.

Trädgården levererar igen

Publicerad 2012-08-28 20:14:38 i Allmänt,

Idag skördade vi de första rödbetorna, 6 stora fanns det än så länge och vi avnjöt dem kokta med fetaost. Nu hoppas vi att resten snart växer till sig.

Morötterna är endast utgallrade ur landet, de får växa till sig lite till.

Dagens aktivitet

Publicerad 2012-08-28 20:10:16 i Allmänt,

var att hälsa på sjukhuset igen. Det var en uppföljning för Noras förkylningsastma som gjorde entré i somras. Vägning och mätning stod också på schemat: 8,6 kg och 70,5 cm. Hon har växt så det knakat sen operationen i somras. Nåväl, ordinationen blev medicin så fort förkylning blossar upp.

Efteråt for vi och handlade och gladnora lekte i vagnen med sitt bälte ända tills hon somnade mitt i leken.

Mums!

Publicerad 2012-08-20 21:29:23 i Allmänt,

Sedan några veckor äter Nora riktig mat. Vi började med sempers risgröt, sen sötpotatis och sen dess har hon provat allt möjligt. Favoriten är nog sötpotatismos med plommon till efterrätt. Fast hon har hitintills gillat det mesta vi gett henne, förutom banan som inte verkar vara någon hit. Sen dricker hon en flaska havrevälling om dagen och äter en portion havrepaltgröt också.

För er ofrälsta

Publicerad 2012-08-18 22:22:00 i

så tänkte jag börja med ett nytt inslag i bloggen, nämligen mina Instagrambilder (@sandiella). Det blir lite best of så här till att börja med, sen ska jag försöka göra det en gång i veckan. Då kör vi det som har hänt sen slutet på juli. Håll i hatten!

En regning dag i Ava bestämde vi oss för att åka en sväng till Örnsköldsvik. Även där regnade det så då myste vi in oss på café och jag fick välja kaffekopp till D.
 
Sommar = loppistid och vi fyndade ett 50-talsskrivbord som Nora ska få i framtiden. Sensommar = blåbärstid och i skogen bakom vårt hus finns de i massor.
 
 
Nora fick flytta till eget rum och firade detta med party mitt i natten flera nätter i rad. På dagen var hon den piggaste i familjen, så att säga... Vi gjorde även slag i saken och satte upp gardiner efter nio månader i huset.
 
StorNora i sin hoppgunga, ganska gott betyg. Även Noras rum ska få gardiner i detta tjusiga tyg som heter Blåbärscity.
 
Husmodern köpte gurkor i vansinne som resulterade i 14 burkar. Måste nog göra leverpastej också. 6-månaderstjejen gnager på sin Mikal.
 
Sitträningen börjar ge resultat, snart är hon nog säker på rumpan. Vi bjöd fina kompisar på kräft- och surströmmingskalas.
 
Karin och keruben myser i kvällningen. När kvällningen blev till natt så kom den konstgjorda värmen väl till pass.
 
Pingstkyrkan har öppnat loppis i stan i sommar så idag for vi dit. Till vår lycka var det halva priset på möbler så den gröna sköna fåtöljen blev vår för 75 kronor. Plus en babysimsbok var det en hunka jämt. Mysstolen pryder nu sin plats i Noras rum. D har redan invigt den vid kvällsvällingen.
 
 

Noras nyaste kompis

Publicerad 2012-08-09 20:16:13 i Allmänt,

heter Elsa och var på besök idag. Hennes mamma, tant Betto (som också var med på besöket) och jag utgjorde en gång prinsesskollektivet. Flickorna lekte i Noras babygym tillsammans och Elsa skrattade glatt när Nora flåsade henne på halsen.

Dagens aktivitet

Publicerad 2012-08-08 22:23:13 i Allmänt,

var att åka söderut till Ö-vik och hälsa på Frida och hennes grabbar. Vi besökte Ö-vik förra onsdagen också men då var det regnigt och grått och ingen Frida hemma. Men idag var familjen på plats och det blev trevligt häng. Nora flörtade med pojkarna och vi fick pratat med föräldrarna. En fin dag med andra ord.

Problem

Publicerad 2012-08-08 07:02:14 i

Det verkar vara lite krux om man kommer via facebook till bloggen, då ser den inte ut som den ska. Men ha tålamod, det ska nog ordna sig. Bara min webmaster vaknar, han var inte sugen att stiga upp vid 05.30 när jag  vaknade. Eller det var ju självklart Nora som vaknade men min tur att kliva upp, så nu sitter jag här och funderar över bloggtrubbel medan jag väntar på att det lilla livet ska somna om.
 
Önskedrömmen just nu...
 
 

mammagryn+danniebloggen=danniebloggen

Publicerad 2012-08-07 23:12:19 i Babbel,

Två bloggar visade sig vara lika med ingen bloggning så nu har vi fixat till danniebloggen lite så den räcker till för allt jag har att dela med mig av. Så då passar vi på att visa lite nya bilder på plutten. Enjoy!

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela