dannie

Sådetså.

Sommar nu då?

Publicerad 2006-05-30 15:08:07 i Allmänt,

    Idag luktade det sommar på vägen hem från skolan. Dom hade klippt gräset på Biologigränd, kändes lite somrigt. Men luktar det kaustik soda för jag har lekt hemmafru och rensat avslopp. En bra metod tycker jag. Hellre det än att kräkas när jag drar upp meter efter meter med hårbollar, ush!

Vi behöver en ny kombo, och det snart! Zäta har dragit söderut igen och det blåa rummet står återigen tomt... attans... Men det ordnar sig, det gör det alltid! Nu ska jag räkna lite pengar!

Tjipp o hej!

omrbunke2

längtar...

Publicerad 2006-05-19 22:32:07 i Allmänt,

    ...till skogen. Det var riktigt länge sen jag var ute i skogen nu. Var förstås där i lördags, men jag vill ut och sova sovsäck och titta på stjärnor. Drömde mig tillbaka till natten vi campade på Lanai, det var meteorregn och varmt, helt perfekt. Ja, nästan iaf... Det får gärna hända nått snart, nått spännande. Gärna rödhårig... Hehe...

I helgen lär det inte hända särskilt mycket, caféjobb och mulle brukar inte vara så händelserikt. Nästa helg blir det Norge, synd att missa yran, men sånt får man ta. Norge lär bli roligt, men inte händelserikt det heller. Sen nästa helg efter det kommer mamsen och papsen med lilla bilen. Och sen är det nästan sommarlov, tjihoo! Funderar på att dra till Leksand på midsommar. Kan nog vara roligt, träffa tjejerna och mysa lite. Midsommar brukar annars inte vara så händelserikt det heller. Ush vad mitt liv är tradigt just nu. Känner för att åka nånstans och ha riktigt kul, får se när det blir... Nån som har några förslag?

Nu ska Dannie snart sova så jag är pigg och vaken tills imorrn. Hoppas det blir roligt på vår vinkväll med spel på kvällen. Ja, det är viktigt att betona det rätt, vinkväll med spel, inte spelkväll med vin!

Gonatt! Och ha det kanonkul på karnevalen alla mina skånska vänner!


Dannie

6 månader senare

Publicerad 2006-05-15 20:22:30 i Allmänt,

Jag skrev för 6 månader sen i min gamla blogg ett antal frågor och inser att jag kanske har svar på dom nu...

- varför jag inte kan få studiemedlet att räcka hela månaden? Fortfarande ett mysterium...
- varför jag inte kan äta upp en hel ost innan den möglar? Har slutat äta ost istället.
- när jag kommer att laga mina bromsar? Det gjorde jag, fick fundera ett tag men sen kom jag på hur man gjorde!
- varför det aldrig händer mig? Det har inte hänt än...
- om sittningen kommer att bli kul imorrn? Det var den nog, kommer inte ihåg vilken det var...
- vad jag ska då i julklapp? Tupperware, stekpanna och en massa annat.
- varför mitt rum alltid är rörigt trots att jag städar ganska ofta? Nu är det fint.
- varför markläratentor alltid går åt pipan? Jag knep den till slut! Inga omtentor!!!
- var mina strumpeparen tar vägen? I det svarta hålet som finns i mitt rum som också har ätit upp nyckeln till förrådet.
- var mina vinterkängor är? Hemma var dom.
- om jag kommer på nått bra till min Studiumessä? Jupp
- om mitt liv kommer att se annorlunda ut om ett år? Still to come
- när snön kommer? I december
- om jag kommer att vara bra på att åka skridskor om tre månader? Nä, och jag gick aldrig kursen heller.
- om Jessie kommer hem till sommaren? Det verkar så
- hur lång tid det kommer att ta? Ingen aning
- när pumpapajen kommer att bli dålig? Tror jag åt upp den till slut, den blev inte dålig
- varför mitt tangentbord är så snuskigt? För att jag är orenlig av mig
- om nån läser min blog? Ja, några få

Kändes faktiskt lite klurigt att läsa min gamla blogg, det var inte en av mina roligaste höstar i höstas. Början var helskön, men slutet sög riktigt rejält. Det går aldrig som man tänkt sig.

Kom fram till precis att jag ska sluta vara så snäll mot folk som jag knappt känner. Turns out att dom inte uppskattar det ändå, så nu är det slut med det. Numera ska min snällhet endast beröra få utvalda, varför ska man göra saker för folk? Kanske anta en mer svår inställning till halvt främmande människor. Man kan ju tro att om man är trevlig så uppfattar folk en som en bra person, men varför bry sig om det? Nä, jag ska bli svår.

Förutom det så känns det faktiskt ganska ok just nu, plugget går framåt och jag har inget som ligger och släpar efter. Jobbet i sommar känns spännande och jag får åka till fjällen också. Ska komma på ett sätt som gör det roligt att köra bil, för det lär jag ju göra en del i sommar. Är bra sugen på vovve också, men det går nog inte sommar, kanske till hösten?

Nu ska jag gå och tevetitta. Undrar om det är nått bra...

Svår-Dannie

...eller så är jag inte svår, man ska inte ge upp hoppet om folk, det ordnar sig...

Hemma igen!

Publicerad 2006-05-07 12:48:55 i Allmänt,

Efter nästan två veckors levande i en ryggsäck är det skönt att vara hemma igen. Lägenheten stod kvar och det var tro det eller ej vår i Umeå! Resan var kul, vi kollade på skog i Tjeckien och Bayern och träffade allt möjligt skogsfolk.
Bob the builders?
Här är jag och Maria på sågverk. Man fick ha snygga utstyrlsar på sig så man inte blev nermald till pappersmassa, då får dom röda tidningar i Norge.
Paradislunch
Har inte riktigt kommit på hur man vänder bilderna, så man får vända på åskådaren istället. Här rä vi i Prag och käkar lunch på vår shoppingrunda. Fast efter denna så blev det inte så mycket mer shopping för det började tokregna. Så vi åkte hem istället till vårt hippa hotel på landsbygden och drack billig öl.
Till tops
Här är vi på bergsbestigning, dumt att jag har så taskig kondis. Men jag kom upp så småningom och utsikten var häftig. Döda granar runt hela berget, lite coolt faktiskt. Om man undrar varför vi är så lättklädda i snön så var det ganska varmt på väg upp. Men väl uppe på toppen blåste det och regnade lite så det blev till att klä på sig igen. Denna bilden är tagen i Bayerishe Wald (?), en jättefin nationalpark på gränsen till Tjeckien. Jag ville ta med den hem...
Brasa
Han som står bakom brasan är vår busschaffis. Han bjöd givmilt både på öl och motorolja så att vår lilla mysstund runt brasan blev så bra som möjligt.

Nu ska jag gå och sortera mitt jätteberg av tvätt. Sen ska jag leta reda på nyckeln till vårt förråd så jag kan ta fram sommarkläder, för det är det dags för, sådetså!

Hejsvejs!

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela