dannie

Sådetså.

8e bilden

Publicerad 2011-02-27 10:34:00 i Babbel,

En person som du saknar. Oj, det kan ju vara många eftersom vännerna är väl utspridda.


Bästa Andréa! Min bästaste vän sedan tvåan. Innan dess tyckte jag hon var konstig som inte tyckte om rasterna. Här fular vi oss i Kroatien efter lite vin.

7e bilden

Publicerad 2011-02-26 13:31:00 i Babbel,

En bild som du aldrig lagt upp. Rota, rota, rota.


Tjusig värre. Jag i Björklövenmundering. Det var senaste Halloween, som kanske syns på häxorna som springer runt, det är Ds systerbarn. Jag är alltså utklädd till D, han var utklädd till mig i jeanskjol, MFF-mössa och mina glasögon. Söta som få.

6e bilden

Publicerad 2011-02-25 18:24:00 i Babbel,

En bild på ditt syskon. Ja, jag har ju två att välja på. Elle belle bi...


En mycket tjusig bild på syster L med utbyggt solskydd. Från när vi vandrade Fjällräven Classic, sista dagen och vi började bli allmänt less.

5e bilden

Publicerad 2011-02-25 08:55:23 i Babbel,

En gammal bild på dig själv.Har inga riktigt gamla bilder på mig själv, dom bor hemma i Skåne. Men här är jag 21, har precis flyttat till Umeå och bor i Umeås tråkigaste korridor. Här har Linda och hennes familj kommit och hälsat på och jag visar upp det fantastiska korreköket. Oj, jag saknar inte korridoren. Sen flyttade jag till världens finaste prinsesskollektiv och vi hade roligt varje dag.

Idag är det fredag, och inte vilken fredag som helst utan löningsfredag, hurra! Jag har märkt att det är lite mer folk som kommer in och kollar nu, kan det vara länken hos Finkarin kanske? Eller mina FB-uppdateringar kanske? Hursonhelst, skriv något kul i kommentarsfältet så blir jag glad och pepp på fler uppdateringar. I helgen ska jag och D fara till Sundsvall så då kanske det inte bli så väluppdaterat, men håll ut. Eller så kanske jag lär mig hur man mobilbloggar från Ds I-telefon. Back to work! Tjipp!

4e bilden

Publicerad 2011-02-24 16:31:20 i Babbel,

En bild på något som gör dig glad, och det blir denna:


Godaste systerdottern på Maui som jag och D snart ska fara och hälsa på. Dessutom har hon på sig sin julklapp från oss, ett urtjusigt linne från Sammy Rose, tyvärr har det utgått ur sortimentet. Men på linnet står det: Life is fake, wrestling is real". Kan det bli bättre?

Bananas

Publicerad 2011-02-24 09:41:22 i Babbel,

Det ät tokigt så många fotoutamningar det finns. Den senaste jag fastnat för är hos DosFamily som kör (eller kanske är den slut) en väskutmaning och jag vill också vara med. Här är min väska:


Leukoplast, det behöver väl alla? Ipod med tillhörande hemvirkat fodral, två plånkor, en med kort jag inte använder så ofta och en knipsepung med det viktigaste. Hjärtenäsdukar som jag fick av en bekant på A&Ps bröllop i höstas, glasögonfodral som behöver ersättas asap då det inte funkar så bra. Bläckpenna, blyerts (jag är blyertsflicka, det ska dessutom vara en sådan man vässar). En använd Klunganbiljett (fantastisk föreställning!), en bild på min prins och fyra turkiska pengar (som överranskande nog inte gick att använda på Kanarieöarna). Några huvudvärkstabletter kan vara bra att ha. En liten väska som Betto sytt, där förvarar jag tamponger så de inte faller ut åt höger och vänster, vissa kan uppleva det som pinsamt. Två mobiler är bättre än en. Och världens finaste handväska som jag köpt på Tradera.

Häng på och visa!

3e bilden

Publicerad 2011-02-23 12:56:39 i Babbel,

Lunchbloggar lite idag. Här kommer bild nummer 3: En bild på någon i din familj. Jag har ju en ganska stor familj med många systerdöttrar så det var ju lite svårt att välja. Men denna bilden gillar jag, så så får det bli!


Detta är min systerdotter Elsa som utövar yoga på en bokstubbe i Söderåsens nationalpark. Elsa är en pratglad, konstnärlig tjej som bor med sina föräldrar och fyra systrar hemma i Svedala.

Tisdagsutmaning: från mitt fönster

Publicerad 2011-02-22 14:00:00 i Babbel,

Finliw kör med tisdagsutamning och jag är såklart med. Idag är det utsikten från mitt fönster som gäller, får mig osökt att tänka på Stig-Helmers fotoalbum från den andra sällskapsresan. Här är min utsikt iallafall:


Bilistenmacken som jag tittar på varje dag från mitt kontor. Får ibland lite hemlängtan då det står Trelleborg på taket.


Utsikten från mitt andra fönster. Huset är ett vårdhem och nedanför ligger den tjusiga Vindelälven som erbjuder härliga lunchpromenader.

Utmaning som jag gillar

Publicerad 2011-02-22 08:43:05 i Babbel,

Publicerade denna tidigare, men såg att den hamnat längre ner så vi testar igen!

Hittade denna hos Teres och jag gillade. Så nu kör vi, får se hur lång tid det tar. Härma om du vill!

1a bilden: Några du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på något som gör dig glad.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på ditt syskon.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: En bild på din favoritplats.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: En bild från ett ställe du älskar.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En bild på barndomsvänner.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En bild som du är nöjd med.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Husmodern igen

Publicerad 2011-02-20 17:32:18 i Babbel,

Då frysen fylldes till en tredjedel av allehanda bär behövdes det göras ett ryck. Husmorden vaknade till liv, pannor och saftställning letades fram och här kommer bildbevisen.
Väntan på lingondrickan.
En av de fina sakerna med att bo där vi gör är att vi har en matkällare. Där i har varje lägenhet ett förråd med hyllor och en låda att ha potatis i. En lapp vid ingången uppmanar de boende att se upp med jord då man släpar sin potatissäck till källaren. I vårt förråd är det urtjusiga hyllpapper. Vissa förvarar bokföringen här, andra stora ostar. Vi har syltburkarna här, både fyllda och tomma.

Eftersom

Publicerad 2011-02-15 19:23:37 i Babbel,

jag har världens finaste sambo skapade jag en liten present till honom så här i hjärtetider.


Ett litet hemmagjort kort blev det också.

Vad var det i paketet då undrar ni?


En arg fågel som numera heter Sture.

Gulligull

Publicerad 2011-02-15 19:20:59 i Babbel,

Jag hittade tjusiga lappar här och dekorerade fruktskålen. Bloggen är för övrigt en av de finaste jag sett.


Små, små lappar.


Tjusigt va?

Får jag lov att presentera

Publicerad 2011-02-07 18:32:15 i Babbel,

RUNE!

Han kommer från Tyskland och gillar Formel 1.

Men han har nu flyttat från Umeå till Lund, tänkte att han skulle trivas bra där. Det finns ju många landsmän där och så tänkte jag.

Mönstret hittade jag här, tygerna är antingen från IKEAs fyndlåda eller från Andréas vind.

Sju saker ni kanske inte visste

Publicerad 2011-02-06 21:37:00 i Babbel,


Jag har fått en en sån här tjusig sak av Karin som innebär att jag ska avslöja sju av mina egenheter. Detta är spelreglerna: man ska berätta sju saker om sig själv, förslagsvis intressanta, och sedan skicka vidare awarden till sju andra bloggare. Ojojoj, klura, klura, klura. Jag som är som en öppen bok. Men sju saker ska jag nog komma på. Nu kör vi!

1. Jag gillar träd. Det är väl ingen hemlis men ibland kanske det känns som det går överstyr. I min gamla lägenhet var väggarna prydda med trädplanscher. I bokhyllan står trädböcker från olika länder. När jag i höstas var och gick i Bokskogen med Helenan blev jag tillsagd att sluta jobba när jag beundrade buskskiktet. Min drömresa skulle vara att åka och titta på skog. Typ Redwoodskogen, eller kanske Yellowstone.

2. Jag älskar godis men är ganska kräsen när det kommer till lösgodiset. Tycker inte om lakrits, sånt som smakar salt, och sladdrigt godis (typ sega råttor och gröna grodor) finner jag obehagligt. En av mina föräldrars bekanta gav mig därför en gigantisk geleråtta i studentpresent. Läskigt nog ser råttan fortfarande likadan ut, nästan tio år senare. Och jag är fortfarande inte sugen.

3. Jag har utvecklat ett eget litet tricks för att komma över sötsug. När jag tänker på något som jag är så otroligt sugen på så tänker jag att det är kaviarsmak på det. För det är väldigt få saker som kaviar passar ihop med. Till exempel sådana chokladsaker som finns bland lösgodiset med antingen toffee- eller mintfyllning. Tänk istället att det är kaviarfyllning. Huvva. Eller kebabpizza med kaviar ringlat ovanpå. Not so nice.

4. Jag har läst nästan varenda nummer av Svensk Damtidning sedan jag var 16-17 år. Men jag har alltid sagt att den dagen jag börjar prenumerera blir jag en tant på riktigt. I julklapp fick jag en prenumeration av D, så nu är jag väl en tant.

5. En av mina favoritfilmer är "Lille Virgil och Gusten Grodslukare", efter boken av Ole Lund Kirkegaard. När jag var liten hade vi den på VHS, troligtvis hade mor priatat den med hjälp av två videoapparater. Vi hyrde film väldigt sällan, men om man var sjuk hade men ibland turen att mor hyrde en rulle. Kanske blev det Super-Ted, eller kanske My Little Pony. Men iallafall, en gång blev det Lille Virgil. För några år sedan hittade jag den åter i videoaffären, och den höll måttet fortfarande.

6. Jag hatar att ringa till folk jag inte känner. Kanske inte så ovanlig egenhet, men det är en stor fobi. Att ringa till vårdcentralen, tandis, svara på annonser, nä hellre myser jag med håriga spindlar. Det kan ju handla lite om att den dialekt jag talar inte alltid är förenlig med befolkningen där jag bor. Ibland känns det som jag borde inleda ett telefonsamtal med "Hej, jag pratar skånska" så mottagaren av samtalet kan ställa in sig på detta. En gång ringde jag till en gruvjobbare i Storblaiken, det tog många minuter innan han förstod vad jag sa. Men jag vägrar prata norrländska. Sådetså.

7. Tydligen så rycker jag till när jag just somnat. Ibland drömmer jag att jag trampar ner från en trottoarkant utan att se den och därför rycker till, men D upplyser mig om att jag gör detta sömnryck väldigt ofta då jag just somnat.

Okej, vem ska jag nu skicka vidare detta till? Liw, Jessie, Maria, Anna och sen kom jag inte på fler. Enjoy!

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela