dannie

Sådetså.

Två nyanser av gult, eller bilder från gårdagen

Publicerad 2010-03-23 11:44:10 i Babbel,


Hemmadag = dag då man kan ha omatchande strumpor. Fast dom är båda gula. Intressant.


Mannen bakom gardinen hade visst onormalt långa ben så virkgurun, även känd som ortoped, kortade av eländena lite. Snart är mannen klar och kan visas i sin helhet. Fast först efter att han levererats till sin blivande ägare.


Till lunch åt jag lite god avocado. Kärnan var sjukt liten, mycket märkligt. Men den var god. Det var allt från gårdagen. Saker att se framemot:

- Hemavan i helgen med Eva och kompanjoner. Nice, fast det ska bli molnigt.
- Åka till Skåne om en vecka. Krama familj, träffa vänner och annat skoj.

Saker som jag är lite spänd på:

- Åka till bikupan efter jobbet och se om bokhyllan är kvar. Det är inte vilken bokhylla som helst utan bokhyllan med stort B. Väldigt snygg, billig och skulle göra min lägenhet MYCKET trevligare. Hoppas, hoppas, hoppas. Jag såg den sent i lördags eftermiddags just innan affären stängde. Och den har inte haft öppet sedan dess, utan öppnar idag klockan tolv. Om jag kommer vid fem så borde den väl vara kvar. Hoppas, hoppas, hoppas att ingen annan insett snyggheten i den. Och ja, den är så speciell att jag gett mig själv lov att köpa den trots köpstoppet. För att jag är chef. Sådetså.

Födelsedagspresent

Publicerad 2010-03-20 12:32:15 i Babbel,

Det blev en symaskin, såg jag idag! Fick en present på kontot som ska gå till en symaskin. Så nu måste jag ta reda på vilken jag vill köpa. Bara en liten djungel, och jag har inte stött på några lila än.

Önskelista

Publicerad 2010-03-07 15:24:31 i Babbel,

Skrämmande lik julönskelistan.

En symaskin, behöver inte vara lila.

Kusmite i någon god smak, gärna svart te eftersom jag gillar det mest.

Cykel, snygg och funktionell

Hälsokokboken av Ulrika Davidsson

Fin läderväska från Indiska, antingen Nanna eller Sanna 

 

Ny stereo eftesom den gamla har den fula ovanan att äta skivor. Gärna en Tivoli Radio Combo i classic walnut.

En spikmatta

Lost-box, jag har säsong 1, 2 och 3

Någon bra och inspirerande vegokokbok

Garn i fina färger, gärna bomullsgarn i lagom virktjocklek.

Snygga cocktailglas från Indiska, gärna de lila

Väldigt virkat av Erica Laurell

Lördagen i två bilder

Publicerad 2010-03-07 11:10:23 i Babbel,

Eftersom jag köpte mina köttskor så har jag varit duktig att äta upp allt ätbart i kylskåpet. Igår återstod detta (utöver diverse marmelader, ajvar, inlagda gurkor och rödbetor samt flytande margarin): En dubbelmacka, världens minsta mjukosttub som räckte till en dubbelmacka och en kopp te.


Efter frukost sa min mobil till mig att min lånebok skulle lämnas tillbaka så mot bibblan for jag. En bok in, två virkböcker ut.Utanför bibblan hade det varit snögubbebyggande. Här är ett av alsterna (?). Tjusigast av de jag såg.

Sen gjorde jag saker som resten av Ume också verkarde göra: Åka på mögbingen och Ica Maxi. Klart slut.

Påse av påsar

Publicerad 2010-03-07 11:04:08 i Babbel,

Jag hittade för ett tag sedan ett tips om att virka av plastpåsar. Så häromdagen gjorde jag slag i saken och slaktade större delar av min plastpåsesamling. Så här ser remsorna ut:Cirka två-tre cm breda. Ett tips är att klippa bredare remsor om påsen är tunn och smalare om påsen är tjock. För en sort har jag tagit dubbla remsor för påsen var så tunn (men snygg så den var tvungen att vara med). Klipp bort handtag och annat som gör påsen tjockare. Det går åt mååånga påsar, har fått beställa fler från mamma och pappa.Här är alla mina remsor och början på virkningen.En remsa virkas in ganska fort så jag sammanfogat bitarna med lite tejp. Bäst blir det om man rullar ihop ändarna för då syns skarven inte så mycket i virkningen. Eftersom jag gillar färg tycker jag det är roligast med färgglada påsar, men de vita är en bra bas. Så här ser påsen ut hitintills:Jag har försökt att virka in samma påse på samma plats så det blir lite mönster. Allt är virkat i fastmaskor med en 7 mm nål. Resultatet kommer väl om ett tag, hade tänkt att den ska bli liite större. Något mönster har jag inte, jag började med en kedja löpmaskor och sen har jag virkat runt runt, först med ökningar i hörnen tills jag fick den storlek på basen jag ville ha, sen bara virka runt runt runt. Good luck!

Vardagsdramatik

Publicerad 2010-03-05 11:48:24 i Babbel,


Tid: 11.40 den 5 mars
Plats: Mellan köket och rummet, vid lilla bokhyllan
Händelse: Ett lingon har gått vilse och ligger lite uttorkat på golvet.

Vad har hänt, var kommer lingonet från? Heter det verkligen lingonet i bestämd form. Var ska lingonet ta vägen nu? Varför är mitt golv så skitigt? Ska jag städa kanske?

Erkännande

Publicerad 2010-03-05 11:42:37 i Babbel,

Jag måste erkänna. Jag har brutit mot köpstoppet. Ett par nya vinterskor inhandlades i helgen i Ö-vik. Men jag kallar dom för kött då de har den färgen och de kostade inte mer än en dyr köttbit. För att kompenser har jag inte handlat mat på jättelänge utan snart ätit upp allt ätbart i kylskåpet. Förlåt samvetet. Men jag älskar mina köttskor och använder dem flitigt dagligen. Dom är lagom varma och jag kan nog ha dom lääänge! Sådetså. 

Prickigt?

Publicerad 2010-03-03 13:19:10 i Babbel,Hittade bilden till höger hos en viss dam som hade köpt prickiga strumpbyxor som hon tyckte var såå snygga. Jag behöver då inte några sådana strumpbyxor, jag kan ha genomskinliga men ändå vara såå rätt. Sådetså.

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela