dannie

Sådetså.

Grönbetet

Publicerad 2008-04-25 14:36:51 i Allmänt,

är grönt och soligt. Bloggen verkar lite konstig, men det löser sig nog. Sitter i mamma och pappas kök och verkar ex-jobba, men istället läser jag bloggar och fiskar konversationer på msn. Men jag ska skriva på underverket, in time. Enligt termometern är det nästan 20 grader, kanske borde jag sticka ut näsan utanför dörren. Oj, så intressant detta blev. Jaja, grönbetet stimulerar till framtidsplanering, så så här ser det ut för närvarande:

- Praktik i Höör i två veckor, startar på måndag. Spännande
- Valborg möjligtvis i Lund
- Presentation av ex-jobb 21 maj
- Presentation av projekt 30 maj?
- Slut på min högskolekarriär (för denna gången) i slutet på maj
- Börja jobba i Lycksele i början på juni
- Resa till Narvik i höst och spana val med Actionanna
- Jobba i metropolen Vindeln i höst
- Inte bli uppäten av varken björn eller varg under min månader i skogen på egen hand

Det var nog allt. Så jag håller till i Norrland ett år till minst. Sådetså.image42
Och: vem vet varför macan spegelvänder bilderna?

Elsan och Bollen

Publicerad 2008-04-22 14:34:44 i Allmänt,

image36
är ju på besök. Söta som få, liksom sina systrar. Här avnjutes Shrek i 3D-format, roligast var nog glasögonen. Själv lever jag fortfarande i publiceringsruset. Hoppas det genomförs. Sådetså.

Ett steg i rätt riktning

Publicerad 2008-04-21 23:31:02 i Allmänt,

Idag ville min handledare prata allvar med mig. Ooops, tänkte jag, nu blir det IG. Men han tyckte hela eländet var så fantastiskt att han ville skicka in eländet för publicering i en av vegetationshistorianördarnas digest. Så nu byter eländet namn till underverket, för vad jag ahr gjort för att skriva ett sådant fantastiskt ex-jobb vet jag ärligt talat inte. Men fantastiskt var det visst. Sådetså.

Imorrn drar jag till Skåne för grönbete några veckor. Sen åks det tillbaka till Umeå för rapportskrivning och ex-jobbspill. Tjipp!

Och nu då?

Publicerad 2008-04-16 22:39:54 i Allmänt,

Jag hade min sista föreläsning igår, lite sorgligt. Som ett fint avslut hade vi den i samma sal som vi började i för nästan fem år sen. Så på rasten stod vi utanför och mindes tillbaka till augustidagen 2003, kändes som igår nästan. Men idag har varit en bra dag. Först skrev jag mer än heälften av frågorna på hemtentan, sen var det gratisfika på bibblan och mitt i kön ringde min chef och ville erbjuda mig lite mer jobb hos den statliga skogsägaren. Så det blir jobb i Lycksele under sommaren och halva hösten, och sen blir det kontorråtta av mig efter det i metropolen Vindeln. Och sen som grädde på moset fick jag tillbaka eländet, och det var inte så mycket att rätta. Jag ser ljuset! Jag ska ta examen, hjälp... Finns det nån handboken om livet efter högskolan? Ahh...

Och angående sådetså, funderar att byta min underskrift där längst upp till sådetså. Sådetså!

Hur jag hanterar spänning/skräck...

Publicerad 2008-04-15 15:50:52 i Allmänt,

image35
LOST på macan och komedi på den andra. Helt plötlsligt är det inte lika läskigt längre. Eller så kan man titta när det inte är mörkt ute. Fast nu när jag inte bor med snabeldraken längre så behöver jag inte oroa mig för påsmygning.

Nä, det är inte jag som är galen

Publicerad 2008-04-14 19:01:17 i Allmänt,

... även pingvinen hade blivit utsatt för Daniel i luren. Idag ringde han igen. Enligt pingvinen är det så att det är nån försäljare som ringer upp flera och den som svarar snabbast får "äran" att prata med försäljaren. Men väldigt irriterande för alla andra som inte är snabba nog. Måste Nixa lite, trodde att jag hade gjort det, men icke. Död åt telefonförsäljare, eller inte försäljarna uten själva yrket. Sådetså.

Ooootroligt

Publicerad 2008-04-13 21:02:32 i Allmänt,

vad jag kan alstra disk, alldeles ensam. Eftersom jag ex-jobbat mer än 100% denna helgen så har jag avsagt mig hemmajobb, såsom diskning. Det syntes när jag släpade hem mig idag...

image33

Jaja, nu är det åtgärdat, middag tillverkades också. Visst blodvite uppstod dock i samband med morots-rivning, du tänkte rätt HKHPC, när jag fick rivjärnet för lääänge sen.

Ett annat mysterium som förbryllar mig en kväll som denna. Ungefär en gång i timmen ringer det ett dolt nummer och när jag svarar med min glada stämma så säger en maskin: "Hej, mitt namn är Daniel och jag har sökt dig blablabla för vår kunds produkt. Jag önskar dig en trevlig dag". Va? Jaha? Är det någon som försöker driva mig till vanvett. Förhoppningsvis slutar "Daniel" att ringa innan natten.

Lunch i min ensamhet

Publicerad 2008-04-13 12:43:16 i Allmänt,

image32
och dessutom utan gaffel. Så går det när man inte orkar plocka ur matlådepåsen på kvällen, då får man äta lunch dagen efter med en skitig kniv. Sådetså. Idag ska det skrivas färdigt, eländet! Sådetså! Och det ska jag säga till min handledare också, nu är det färdigt, sådetså! Ge mig en redovisningsdag så eländet är överstökat!

Jag kan inte...

Publicerad 2008-04-12 15:54:44 i Allmänt,

koncentrera mig på en sak i mer än 10 minuter i taget, så nu blir det uppdatering. HKHPC ligger i lä, dags att uppdatera lite fröken! Detta är mitt liv för närvarande:

image31

Som ni ser är det ganska dött på Skogis, tur Macan håller mig sällskap. Gjorde förresten ett fynd på Tradera igår, men jag vet inte om saken i fråga är snygg eller ful. Ett kakfat i två plan, eller våningar kanske det ska vara. Plan funkar nog inte om man pratar om kakfat? Jaja, får se när det anländer om det ska behållas eller lämnas hos insekterna på Ersboda. Bina eller myrorna dvs. Nu blev det Johnny Kontant på i-tonerna, då är det bäst att jobba på. Så jag år gå hem nån gång! Sådetså!

Helhelg med mitt elände

Publicerad 2008-04-12 14:02:54 i Allmänt,

Och eländet är ju namnet på mitt ex-jobb. Har suttit på UB hela förmiddagen, men till slut kurrade magen så högt att det tittades runt om sig i tysta rummet. Så jag fick ta mig till mikrosarna på Skogis istället. Så nu sitter jag här i bibblan på Skogis. Fördelar med UB är att jag inte kommer åt nätet där, så då blir det 95% ex-jobb och 5% irrandes och gloning på andra stackare som måste plugga på en lördag. På Skogis å andra sidan kan jag internetta hur mycket jag vill och helt plötsligt så var jag nog nere på 65 % ex-jobb. Men som tur är så är här väldigt dött, så mycket gloning utövas inte. Så nu ska jag sätta igång med skrivandet innan jag tappar tråden. Avslutar med en tjusig bild från ex-jobbsexkursionen.
image30
Den orangea fläcken är min handledare Ulf.

Manetmat?

Publicerad 2008-04-11 18:16:04 i Allmänt,

image29
Provade glasnudlar igår för första gången. Kan sammanfatta det som en upplevelse.

Känner mig annars lite nere. Men det ordnar nog upp sig med tiden. Solen skiner för första gången på ett långt tag, det är ju trevligt. Kanske måste gå ut och lapa lite sol på balkongen, då känns det nog lite bättre.

Macan och luren kommer inte överens...

Publicerad 2008-04-10 18:12:31 i Allmänt,

Av någon anledning vill bloggen inte ha rättvända mobilbilder. Så de får avnjutas med huvudet lite på sniskan. Så här ser det ut i Ume idag:
image27

Det såg hoppfullt ut ett tag, med barmark, men sen kom kung Bore på återbesök. F-S som apan säger.

Åre i bilder

Publicerad 2008-04-10 18:07:39 i Allmänt,

image21
Lukas, mer kelen katt får man leta efter.

image22
Liftåkning - vida utövad sport i vinterparadiset

image23
Korv-stopp. Korven var kall, men utsikten och solskenet vägde upp.

image24
Utsikt mot ex-jobbshood.

image26
Bloggens huvudperson med solen i ögonen, och på snedden.

Jaha

Publicerad 2008-04-08 08:50:55 i Allmänt,

så var det vinter igen... Hela världen vit, ajajaj. Jaja, så nu känns det inte riktigt lika stressigt med allt jobb, för om det är vinter fortfarande så är det ju gott om tid innan sommaren. Sådetså.

Åre

Publicerad 2008-04-07 16:00:24 i Allmänt,

blev det till sist, och väskan upphittades. Jag är tyvärr redan tillbaka i Vb, helgen gick alldeles för fort. Men den kan sammanfattas i:

- sovning i en lucka ovanför köksskåpen
- glass i backen
- kullerbytta, även den i backen
- hjälm är bra på många sätt
- mobilmysterium
- konstigt Bygge
- röd feja

Och nu är det tomt i plånboken, får ägna mig åt gratisnöjen. Mot växthuset.

Och BBIV, det är bara två som gäller, men var ju tvungen att kompensera för den kommande helgtorkan.

Sådetså!

Packad

Publicerad 2008-04-02 22:13:04 i Allmänt,

på väg iallafall. Saker utspridda på mitt golv, men ingen bra väska att packa i. Så det löser jag imorrn, i värsta fall så anländer jag till Sveriges skidkapital i blå IKEAkasse, men det är nog lite så där trashy modernt. Matchar mina gamla skidor iallafall.

Kom nyss på att jag tittat för mycket på Keeping up the appearences för varje gång jag ser namnet Sheridan så kommer Hyacinthrösten fram.

Jaja, nu ska jag borsta gaddarna, krypa ner under täcket och se om min knepiga förmåga infinner sig även ikväll.

God natt!

Mysterium

Publicerad 2008-04-02 13:59:19 i Allmänt,

Jag har kommit på ett mysterium. Det är så att jag har ett TV-kort i min dator och varje kväll somnar jag till teven. När jag sen vaknar framåt småtimmarna så är teven fortfarande på, men det är inget ljud, trots att jag hade ljud när jag tittade (medvetet). För ett tag sen så hade jag inte ännu hittat fjärkan till TV-kortet, så då var volymen på när jag vaknade på småtimmen. Jag har alltså utvecklat nån sorts förmåga att i sömnen skruva ner volymen på noll. Konstigt.

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela