dannie

Sådetså.

Hårmode, oktober 2008

Publicerad 2008-10-31 21:07:35 i Babbel,

Och vips blev det en modeblogg, men det blir bara tillfälligt, jag lovar!


Jag gillar verkligen ansiktsuttrycken, kan ni inte se denna minen på catwalken i vår? Ansvarig stylist: Fridolinus. Feel free att härma.

Målare Bob

Publicerad 2008-10-31 21:05:18 i Babbel,

Har nu färdigställt hyllan. Dåligt ljus, men jag är ganska nöjd fackist.


Fridolinus övernattningsgrejor ligger på vänt.

Vintern kommer

Publicerad 2008-10-30 18:28:22 i Babbel,

Kung Bore verkar smyga sig på mig. Bildbevis följer:


Början av oktober                                                                 


Samma plats, slutet av oktoberMossan fånge under isen, ungefär som lilla sillen.
Inte fullt likåldriga.

En värmande brasa i kylan. Överst: scoutbrasa, underst: tvm-brasa.

Lite sköna bilder

Publicerad 2008-10-30 18:21:36 i Babbel,

bjuder jag på idag.


Någon som tappat sin mobilladdare i närheten av Malå?


Hälsar på småungarna


Fick mig osökt att tänkta på Ulla-Bella....


Asp med inneboende


Pojkar som hängde på vändplanen


Herrmöte på skogsbilvägen. Hans buddy stod i vägkanten.


Benen hann en bit till innan dom ramlade av. Frågan är nu, var är resten av kroppen?

Klart slut.

Lördagkväll

Publicerad 2008-10-25 18:01:48 i Babbel,

Och Dannien har hyrt sig en liten film i brist på annan underhållning.

Bakvänt som vanligt, men ni är vana.

Uppdatering på bilfronten kommer senare när jag pillrat över bilderna från jobbdatorn till macan. Klart slut.

20 oktober, en j-la skitdag

Publicerad 2008-10-21 09:53:24 i Babbel,

Kommande år ska jag inte kliva upp ur sängen den 10 oktober. Följande händelser utspelade sig under gårdagen. Eller ja, det började i söndags när Magnus hjälpte mig med däcken och det var punka på ett av dem. Problemet sköts på framtiden och vi bestämde att vi skulle byta det på måndag morgon. Så i ottan, fortfarande mörkt, spatserade jag till bilen på dennes plats på Berghem. När jag närmar mig ser jag att det ser lite märkligt ut, en röd Volvo står väldigt nära... När jag kommer fram står den röda bilen med sin baklucka 5 cm in i min bakdörr. En granne boendes i huset där upplyser mig om att den stått där hela natten. Ringde till polisen som så snällt väckte den ovetande ägaren kvart över sju, vilket uppvaknande. Han kommer springandes, ganska chockad över att bilen inte hade velat stå på sin parkeringsplats. Jaja, jag fick ringt och anmält till försäkringsbolaget och sen började vi får färd till metropolen Burträsk. På grund av kylan vred jag på fläkten på max och cirka halvvägs till Robertsfors på E4 börjar det lukta bränt och svart rök kom ut ut fläkten. JAHA, vad har jag gjort för att förtjäna detta helvete då? Stanna, konstatera att fläkten är död, köra bort bilen till Frasses och lämna skrället där för dagen. Sen, det första jag gjorde i skogen var att fläka upp de urkassa regnbyxorna. Vilken toppendag! Som fick avslutas med att köra hem biljäveln i ösregn i full vintermundering eftersom den enda värmen som gick att frambringa var stolsvärmen. Ihärdig torkandes insidan av vindrutan med en vante.

Nu smider jag planer om att köra ner bilen i ett djupt hål, har sett några imponerande gruvhål uppe mot Boliden... Fast dit kommer jag väl inte utan fläkt, så Umeälven kanske duger. Ett litet hopp från Kolbäcksbron bara... Sådetså.

Är det något annat nu, eller räcker det med otur? Jag lovar klimatgudarna att inte köra mer bil i onödan, sälja skrället och cykla resten av mitt liv? Blir det bra då?

Slut i rutan

Publicerad 2008-10-19 21:54:00 i Babbel,

känner jag mig. Sitter framför teven och käkar gårdagens chocolate chip cookies. Känner efter om det kliar i håret eller inte, tror inte det har jag bestämt mig för. Imorrn tar jag mig i kragen, lagar punkteringen på bilen, åker till jobbet i Burträsk och kör på ordentligt hela veckan, så är det strax helg igen. Sådetså.

Bilkarma

Publicerad 2008-10-19 16:56:34 i Babbel,

lider jag av. Ända sedan lilla olyckan med Ajten så har lilla bilen haft pyspunka på ett däck. Det krävdes bara lite luft då och då och jag tänkte att jag kör på fram till vinterdäcken ska på, så har jag ett halvår på mig tills jag måste lösa problemen, men idag när vinterdojjorna skulle på visade sig en värre punka på ett av däcken. Shit också... Så nu får det lagas. Sen får det banne mig vara slut med bilutgifter, denna blåa bil måste sluta tömma mitt konto. Sådetså!

En trevlig kväll vid älven

Publicerad 2008-10-19 10:17:15 i Babbel,

hade jag igår. Lina hade ju bjudit till knytkalas för att säga see you later till vännerna då hon ska dra på tripp till Nya Zeeland med stopp i Amerikatt och Indien. Men när jag vaknade igår morse, eller vid lunchtid egentligen, så mådde jag minst sagt som jag förtjänade. Jag, Ylva och Fridolinus hade tillsammans smällt i oss en vinflaska och en bib... Så jag var alltså minst sagt seg när det gällde att fixa nått till knytiset. Långt om länge hade jag dock fixat ihop lite kakor och frukt, och drog iväg, en och en halv timme sen. Men det visade sig att jag var just in time för matätandet började när jag kom. Perfekt.

Lina bor i en jättefin gammal skogsarbetarbarack på Ön här utanför stan. Där var det mysig eld och samtal med vänner. Min gamla handledare Henrik var där och gav mig lite pepptalk inför jobbsökandet jag har gett mig in i, mycket inspirerande. Sen var det allsköns god mat och mina chocolate chip cookies till efterätt. När mörkret lade sig över älven drog vi som kvar tillbaka oss in i vagnen och hade brasa i kaminen och satt och småpratade om allt möjligt. Tog en del bilder, men körde old school så bilderna kommer om ett tag.

Fyllebloggandet

Publicerad 2008-10-17 23:27:33 i Babbel,

så ursäkta för stavfelen... Man måste ju fyllebloga lite imellanåt. Jag, Fridolinus och Ylvan snackar sex, killar och annat skit (I had a bad experience...). Very nice att man har kompisar att prata hårinneboenden, andra inneboemde och fisar med! Bilder kommer inorrn!

Kommentera nu!!! Sådetså!

Helg igen

Publicerad 2008-10-17 14:45:07 i Babbel,

Kom hem till Umeå igårkväll efter en jobbvecka med prao-Ylva som sällskap. Fast hon ville inte kalla sig prao, men jag och Magnus tyckte det var kul så prao fick hon vara. Jaja, kom hem, duschade, försökte mig på en kamning som gick åt skogen och sen la jag mig i sängen och kollade på teve. Vaknade klockan två av att teven var på ljudlös och jag fullt påklädd. Det var bara att stappla upp, ta på sig pjamas och borsta gaddarna. Sen vaknade jag imorse när ljuset (inte solen, det vore att överdriva i regntunga Ume) sken in i min persiennlösa lägenhet och tog på mig vargglasögonen. Nästa gång jag vaknade var klockan tjugo i tolv. Hoppsan, så länge har jag inte sovit på väääldigt länge. Känner mig verkligen utvilad nu. Har massor att göra i helgen, men det gör sig nog bättre att berätta i resumé form om det, men här kommer en kort lista så jag kommer ihåg vad som ska göras.

- Byta till vinterdäck, halkan igår morse mellan Lycksele och Boliden gjorde mig och sommardäcken lite skraja. Magnus har lovat att assistera om jag inte fixar det själv. Trevligt med hjälpsamma jobbkompisar.
- Bjuda töserna på middag ikväll. Vin, skitsnack och spel står på schemat. Maja har lämnat återbud, vad har Värmland att erbjuda som en kall och regning helg i Ume inte har?
- Sandpappra och måla hyllan som byggdes för två veckor sen, står dock på reservplats i prioordningen.
- Gå på knytis vid Linas vagn imorrn. Tänkte göra en liten CD-skiva med sommarens plågor till henne så hon kan återminnas sommarens skogsäventyr när hon är på andra sidan jorden i vinter.
- Tvätta, som vanligt.
- Och slutligen, slappa på söndag.

Ajten (dvs bilen) har fått tid hos bilbesiktningen, ska bli spännande att se om den går igenom. Har nog lite att fixa först, mest småsaker som verkar komplicerade, men jag har en och en halv månad på mig så det ska nog lösas. Nu måste jag ta på mig lite paltor och skriva inköpslista till kvällen och sen hämta Fridolinus vid bussen. See you later alligator. Sådetså!

ps. jag gillar kommentarer, så keep 'em coming!

Fredag kväll

Publicerad 2008-10-04 10:32:23 i Babbel,

och Dannie datanördar sig. Ibland känns det som jag måste skaffa mig ett liv, men bara ibland.

Just det,

Publicerad 2008-10-03 20:16:55 i Babbel,

jag har ju utlovat en bild på folkracebilen. Detta visar den största bulan, finns en matchande på andra sidan, dock i storlek small.


Den ger bilen karaktär, eller hur?

Och.
Förlåt för min bristande Space Ballskunskap. Ska genast bättra mig. Big Helmet ska det vara. Sådetså.

Ett äventyr

Publicerad 2008-10-03 18:32:51 i Babbel,

blev det idag. Jag skulle agera forskningsassistent åt Frida och skulle hjälpa till att plocka lite kottar. Men skogsnissarna hade gallrat skogen och alla grenar låg på en fin hög. Så vi började plocka dom vi kom åt, men det blev inte nog många och vi tittade förväntasfullt upp på toppen av högen. Alla mulle- och skogsregler säger: Klättra inte på högarna, men vi skulle ju ha kottarna, det gällde ju ex-jobbet, så upp klättrade vi. Och det gick bra, mjukt och fint var det. Så då tänkte paparazzin att hon skulle föreviga ögonblicket på storhögen och halade fram kameran från bältet. Och tog bilden:Sen när kameran skulle återbördas till förvaringen slinker den ur mina vantbeklädda nävar, rätt ner i grothögen. Puts väck. Det var bara att börja leta efter en nål i en höstack. Jag börjar få panik, inget bra att tappa jobbkameran, hur skulle jag förklara detta för chefen. Ehh, jag klättrade på en grothög (inte tillåtet) och tappade jobbkameran (not good)...

Jaja, som man förstår av bilden hittade vi kameran efter lite trimmning av högen med sekatören. Min arm såg ut så här efteråt, den ser ut som jag har fajtats med en arg kisse.Men slutet gott, allting gott.

Mitt fynd

Publicerad 2008-10-03 18:20:30 i Babbel,En rosa teservis, fyndad i gamla Svedala. Med matchande brysselkex. Kexen blev dock gråa på grund av bristen av vetemjöl, rågmjöl ger inte samma snygga kakgula nyans.

En helg i skogen

Publicerad 2008-10-03 18:18:55 i Babbel,

Jag och prinsessan bäst i världen bestämde oss för att stilla skogsabstinensen lite och drog till skogs. I vår enfald trodde vi att det inte skulle vara nått folk i skogen så där på en fredag. Pah, sa det, första vindskyddet var det folk i så vi åkte till nummer två där det enligt skogsvisa syster nästan aldrig var något folk. Men där satt två små scouter med en massa grejor. Men denna gången sa vi pah och ärade skojterna med vårt sällskap. Dom hade nog tänkt sig en trevlig kväll på tu man hand, men så blev det inte, haha! Dom var nog lite paff när vi kom högljudda i toppluvor.
Vi förevigade vårt besök, prinsesstyle.

Beth blev eldansvarig på morgonkvisten.

Rånarluva och toppluva, ser ut som en blandning mellan thailändsk bärplockare och same.


Thaisamen jobbar medans prinsessan jobbar hårt med virkningsträningen på slottet.

Jupp

Publicerad 2008-10-03 18:05:06 i Babbel,

då var det helg igen och Dannie måste blogga lite. Förra helgen blev det visst inget, jag tog en tur till Ö-vik för Star Wars-utställning och Fridolinus-bus. Utställningen var kul, höll på att kissa på mig minst en gång. Jaja, från början. Jag, Mika och Linnea tog en roadtrip i folkracebilen, Mika var fikaansvarig och hade gjort supergoda mackor och kaffe. Väl framme ringlade sig kön lång runt hörnet, smarta som vi var valde vi utställningens sista helg. Helt plötsligt kommer herr Vader, aka Dark Helmet, gående med två lakejer bakom sig och poserade med söta barn i Star Wars pjamasar och lasersvärd. Jaja, det var det tänkte jag. Sen när jag precis hade betalat och stod och skulle ta en folder kände jag någon knuffa mig mot väggen och jag vänder mig om och där står han, mannen i slängkappa. Ush ush ush vad läskigt. Som tur var var han tyst, inget flås, då hade jag nog tuppat av. Sen blev det repris när vi skulle gå ut genom slakteridraperiet, då kom han igen. Då sprang jag och gömde mig.


Macan, macan, macan, alltid på sned. Don't get me wrong, I love macan.

På kvällen blev det bib och alias. Och när biben var slut tyckte Dannie att det skulle vara fortsättning på kvällen, men Fridolinus var nöjd, så då fick Dannie nöja sig med hennes vänner för underhållning. Och underhållning blev det. Sen mådde jag som jag förtjänade dagen efter, om man säger så... Jaja, en bra helg.

Det var förra helgen det, inga stay tuned, snart kommer nästa avsnitt i Dannies spännande värld.

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela