dannie

Sådetså.

Min helg

Publicerad 2008-08-24 17:45:10 i Babbel,

har varit kanonbra. Satt på kontoret i torsdags och rullade tummarna när Fridan ringde och undrade om jag skulle komma till Ö-vik i helgen. Hade visst skickat ett luddigt mess i fredags om att jag skulle dit i helgen. Så efter att Lina erbjudit sig att ta med mig på sin resa söderut på fredagen beslutade jag mig för att anta erbjudandet om lite Fridolinus-bus. Hemåkning till Umeå i torsdags med Lina, snabbtvättning på fredagen så åkte den blå räserbilen söderut. 

Fredagskvällen bjöd på indisk middag, vin-, ost- och matshopping och senare ost- och vinkväll med Fridas buddy. Tiil saken hörde att Fridas kompis körde så det var bara jag och Frida som drack, och som vanligt var vi bra på det. Klockan ett hade vi druckit två vinare, en öl och varsin drink, då var det dags att gå och lägga sig. Lördagens aktiviteter innebar loppising på hög nivå. Vi åkte till tre olika loppisar och jag inhandlade en sil till min Kockumssamling och på sista loppisen, Saltmagasinet, hittades världens snyggaste keramiktavla, bild nedan...


Det är min nya drömprins, Bengt-Arne. Han är inte bara snygg utan även trogen och ärlig.

Fortsättning på helgåtergivningen. På lördagskvällen åkte jag och Fridolinus ut till hennes föräldrar och åt grillmat och jag fick plocka så mycket svarta vinbär jag ville. I mitt huvud plockade jag buskarna rena, men mitt tålamod räckte bara till någon liter. Men lite saft blir det nog. får kanske spä ut det med blåbär. Sen på kvällen åkte vi lite båt med Daniel, det var trevligt. En av troligtvis de sista sommarkvällarna så det gällde att passa på. Vi fiskade lite också, men med min vanliga fiskelycka fick vi ingen fisk.

Nu ska jag snart packa ihop mina pinaler och fara till Lycksele. Börjar bli less på detta flängadet, men om mindre än två månader är det slut. Då behöver jag bara flänga till Vindeln varje dag, kul det med...

Loppisfynd

Publicerad 2008-08-21 20:28:28 i Babbel,

Brattby loppis, lite dyrt men ändå. 10 kronor.En riktig Nobelprisetkandidat! Alla borde läsa den. Uppföljaren går inte av för hackor heller, så om någon hittar den på loppis erbjuder jag 11 kronor!

Shit

Publicerad 2008-08-11 16:58:12 i Babbel,

var tog sommaren vägen? Semestern var ju najs, mestadels av tiden, men under de veckor jag har jobbat har det varit sommar i ungefär två. Nu är det gråväder och 14 grader varmt. Alla ska nu börja jobba eller börja skolan igen, vilket betyder att sommaren nu är slut. Jag får dock jobba vidare på mitt sommarjobb i två månader till, så jag kan låtsas lite. Tar på mig lite mer kläder och låtsas att det är varmt i luften och inte bara innanför yllet.

Nåväl, helgen var najs. Liten shoppingrunda i Lund med Elsa på fredagen. Efter en tur på Gleerups blev vi riktigt sugna på bakelser och gick för att leta kondis, eller kondiri som Elsa sa, men det gick inte att finna. Jag var helt säker på att det har legat ett nära Grand, men det var borta tyvärr. Så vi gick på ett mysigt fik på Brytaregränd istället och fick sockerbehovet stillat i form av kladdkaka till E och muffins till D samt en hallonsoda att dela på. Bild kommer när jag hittat kamerasladden som nog ligger i Lycksele. På lördagen drog mamma och pappa till kalasförberedelser i Tygelsjö och jag låg hemma på barnkammaren och kollade OL (för så heter det, sådetså!). Då ringde söta lilla Klara och undrade om jag ville med och se Kung Fu Pandan (som hon kallade den) och sälvklart ville jag. Så Daniel, Elsa och Klara drog till Trelleholla och den söta lilla bion där. Innan filmen fick barnen (alla fyra) handla godis och de yngre fick tillåtelse att plocka till sig 20 bitar. Det slutade med 1,4 kilo lösgodis, delat på fyra personer. Needless to say mådde ingen av oss särskilt toppen när vi lämnade hollan. Mitt godislöfte hade tagit semester, var ju i annat landskap.

På söndagen skulle farmor firas med pompa och ståt. Klockan ett skulle jag hämta damen i hennes residens, men som den tidsoptimist jag är var jag lite sent på det. En minut över ett ringer tanten och blir förvånad över att jag fortfarande är hemma. Hmm. Jaja, vi hann i god tid. Sen vid två började massorna att välla in, jag kände igen en bråkdel av festdeltagarna. Men jag fick prata lite med mina kusiner och min mormor och farmor var nöjd med festen. Sen imorse tog jag morgonplanet hem och nu sitter jag här och rullar tummarna. Borde hoppa på cykeln och cykla till Ålidhem och handla lite, halv nio går liften till Lycksele. Men jag kollar lite mer sport, sen så. Fyra månader kvar till Maui förresten, tjihoo!

Tjipp och hej!

Två veckor

Publicerad 2008-08-09 14:14:59 i Babbel,

klarade jag mig utan att äta godis. Sen kom jag hem till Skåne och mor och far och hittade en och en halv Marabou i kylen. Nu finns det bara en kvar och jag har ont i magen. Min laktosallergi visar sig även gälla mjölkchoklad, kanske bra? Får intala mig ofta att "jag tål inte mkölkchoklad, jag tål inte mjölkchoklad". I Skåne blåser det, what a överraskning. Men när jag gick av planet vid elva snåret i torsdags natt var det mörkt och varmt, precis som det ska vara en sommarkväll i hemlandet. Saknar faktiskt Skåne lite när det är sex grader varmt när jag börjar jobba.

Nu kollar jag på OS för glatta livet. Försöker verkligen komma på vad man kan ge till sin svåger som nyss firat tioårsjubileet av sin 30-årsdag. Imorrn är det 90-årskalas för hela slanten, sen på måndag åker jag tillbaka till Norrland igen.

Dagarna i skogen

Publicerad 2008-08-01 14:00:40 i Babbel,


En av mina trognaste fans.


En liten rumpa i skogen.


Lina jobbar


Nybygge


Någon har slaktat köksgolvet?


Ett hus till Lina


En ur familjen Rudolf. Har haft tillfälle att träffa många ur denna familj de senaste dagarna.


Köttätarna, håll fingrarna borta!


Bildbevis för att säsongen har börjat.

Ännu en observation

Publicerad 2008-08-01 13:55:22 i Babbel,


Denna ädla dryck inhandlades på den röda livsmedelsaffären för ett tag sedan. Apelsin-Mango smak, mums. Men vid nogrannare inspektion av innehållsförteckningen kände jag mig lurad:

Girls night out

Publicerad 2008-08-01 13:53:21 i Babbel,

I litet format dock. Äntligen så insupades SATC-filmen. Två blondiner, en brunett och en rödhårig, precis som det ska vara!


Charlotte och Samantha (Annie fick vara Samantha eftersom hon är äldst...)


Miranda och Carrie.
Visst är likheten slående...

Lite bilder

Publicerad 2008-08-01 13:50:44 i Babbel,


Klara fyller år och firas med skattjakt. Elsa ser lagom road ut.


Ett paket upphittat


Åskådare på första parkett


Paketöppning med systrarna som åskådare. Astrid är dock mest intresserad av morfar. Alldeles för många paket som vanligt.


Tårtkonsumering, tårtmästaren hade varit framme igen.


Strandhäng med mamma. Blåsigt minst sagt. Dagen resulterade i stekta baklår. Ett kort dopp genomfördes, men det var iskallt, skulle kunna tro man badade i Bottenviken.


Träddiskusstion med mormors granne. Mormor med bananväskan. Snygg hållning på huvudrollsinnehavaren! Grannen hade två tjusiga valnötsträd som den nyblivna jägmästaren var tvungen att inspektera.


Stor och liten på barndomens badbrygga. Kommer fortfarande ihåg hur läskigt det var att gå över bryggan eftersom det var så stora mellanrum mellan brädorna. Trodde att jag skulle trilla igenom och drunkna i det tre decimeter djupa vattnet. Dagen bjöd inte på nått bad dock, verkar ha blivit badkruka på sistonde.


Jobba lite som nanny åt Astro-kid några dagar. Det var lite kallt i vattnet, så det blev ett kort dopp.


Tjusig hatt på bäby. Bäby gillade dock inte modet, därav den fasthållande handen.


Lite kultur i Folkets Park. Som uppvärmning (eller tidsfördriv kanske?) uppträdde denna stjärna, mimandes och dansandes till inte mindre än tre (eller var det fyra) Michael Jackson-låtar. Andréa diggade hårt!


Ett litet besök i Malmös skyskrapa hanns också med. Lite läskigt bara att stå nära fönstret, kanske på grund av den stora spricka som fanns i ett av fönsterna.

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela