dannie

Sådetså.

Uppdatering av gårdagens

Publicerad 2012-01-24 12:30:00 i Babbel,

Jag misstänkte alltså att en häst + ryttare använt vår uppfart som tillflyktsort för skrämmande trafik på vägen och hästen hade samtidigt passat på att använda uppfarten som bajamaja. Men igår när D kom hem så utförde vi en mindre undersökning och kom fram till att lilla pållen varit inne i vår carport och vänt. Troligtvis har hästkraken rymt och spankulerat förbi vårt hus och fått syn på en zinkspann vi har i carporten med sand i och trott att det varit gottis i den. För hinken låg på marken och något vi gissar är hästslem fanns på bilen. Och vid närmare eftertanke kom jag ihåg att jag hört ett brak vid lunchtid då jag tittade på Project Runway i tv-rummet (hemmajobbandets höjdpunkt).

Så vad ska bli nästa steg? Övervakning föreslår Betto. Så får det bli, ska sitta i fönstret hela dagen och bevaka uppfarten och hytta med näven när något ekipage passerar. Men vad jag gör om det kommer en ensam häst vet jag inte, huvva för hästar. Har ett ärr i läppen som påminner mig om hästars oberäknelighet. Eller så får vi bygga staket och grind. Vi har hursomhelst gömt hinken.

Såja, tänkte ni, mina kära läsare, ville ha en uppdatering på läget.

Dagens "är det för mycket begärt"

Publicerad 2012-01-23 16:29:28 i Babbel,

Är det för mycket begärt att man plockar upp efter sitt djur? Och med djur talar vi idag inte om hundar utan om hästar. I vår nya by är det mycket hästar, dagligen ser jag väl 10-10 passera utanför fönstret, och det är ju trevligt. Självklart begär jag inte att de ska plocka upp efter krakarna när de passar på att baja på vägen, det får väl gå an. Men om de går in på vår lilla uppfart och skiter kan väl ryttaren slå ett getöga när de lämnar uppfarten för att se att hästapållen inte lämnat något spår efter sig. Det är ingen väg vi har från huset till stora vägen, utan en kanske 10 meter lång uppfart. Och snöskyfflar och andra likvärdiga verktyg står fullt synliga i carporten.

Nåja, nu fick jag gnälla lite. Fantiserade ihop flertalet arga plakat att sätta upp vid vägen medan jag hackade loss det frusna, men fullt doftande, kakorna från uppfarten. Och hämnd känns inte riktigt aktuellt då det är så många hästar som passerar här. Övervakning kanske?

Så här års, del 2.

Publicerad 2012-01-18 12:35:00 i Babbel,

Juli:


När juli kom fick vi semester. Vi tog Skodalådan på roadtrip genom Sverige och första stopp blev hos Ds faster i Enköping.


Vistelsen innehöll även en tur på Mälaren.


Next stop: Skåne. Sightseeing på det, här Kåseberga.


Sista kvällen på vår roadtrip stannade vi i Uppsala och festade till det med grekisk restaurang nere vid ån. Jag suktade efter rödvin, men fick gult vuxenvin istället.


I slutet på månaden gick vi på match mellan Umeå och Malmö. Det var så sjukt varmt på läktaren så vi fick byta sida efter halva matchen. Speglade mina sympatier.

Augusti:


Vi inledde månaden med att titta på världens finaste hus, som senare skulle bli vårt.


Mamma och pappa kom på besök från Skåne och vi visade det bästa Västerbotten har att erbjuda, tamälgar.


Lekplatser för vuxna.


Vi fyllde på frysen med soppar.


Grynet fångades på bild för första gången.

September:


Globen flyttade in på i lägenheten på Skogsbrynet, vilken vi för övrigt sålde denna månaden. Lägenheten alltså, inte globen.


Vi njöt av dom sista stunderna vid havet.

Oktober:Turistande på hemmaplan, eller en omväg till havet ledde oss till lokala sevärdheter?


Vi köpte en ny bil som vi fick ha i flera dagar innan någon idiot backade på den och smet. Bu sa vi och grät en skvätt.


I slutet på oktober kom äntligen flyttdagen och vi fyllde lillskodan med pinaler och hämtade nycklarna till vårt hus. Det bör tilläggas att vi senare även hade en lastbil till vår hjälp, lite mastigt att flytta ett bohag med en Skodalåda.


Vi övade på att vara husägare.


Efter några dagar i huset kom syster med familj på besök. Badtunnan invigdes efter att alla som heter Daniel gjort den badduglig.

November:


November verkar ha varit en tråkig månad, bildfattig i alla fall. Men vi började måla Grynets säng, i finaste gröna färgen.


D tyckte det var jättekul att måla spjälor.

December:


Daniel fick en hemmagjord legokalender av mig, här är sista delen.


Pappa fyllde 60 och vi åkte till Skåne för kalas och non stop ätfest i dagarna fem. Detta är enda bilden från kalaset. För till tillställningen hade även syster och company kommit, hurra!


Julafton firades hos systern på Marknadstorget med drivor av julklappar och glada barn.


På juldagen öppnade vi ännu en driva med julklappar, mest klappar till denna lilla dam.

Sen blev det nyår och då togs inga bilder. Snipp snapp så var året slut. Det kommande året lär ju bli mer bildrikt, så var beredda på en fläskigare årskrönika om ett år.

Så här års

Publicerad 2012-01-16 12:50:00 i Babbel,

skriver många bloggar årskrönikor och jag vill ju inte vara sämre jag. Så lite bilder från året som gått:

Januari:


En bild värd att visa från januari, och det kan vara så att den till och med togs i december.


Vi åkte till Kanarieöarna. Hade is i magen och bokade resan typ två månader efter vi blev ihop, och då var det fyra månader kvar till resan.


Vi hade det gott, mycket gott. Mat, sol, Nintendo, bad och Fanta Lemon sammanfattar resan med några ord.

Februari:


D fick en arg fågel i hjärtedagspresent.


Vi gjorde hemmagjord sushi och bjöd vännerna på.

Mars:


Brorsorna från Norrköping bjöd på stämning i Tegskyrkan. Vi som tyckte vi var ute i god tid fick plats längst bak, men trevligt ändå.


En liten tur till Skåne bjöd på skogsutflykt och D fick göra premiär i strövarskogen.


Den sista tjugonåntingdagen firades med Chicken Marengo och Blåbärskaka på Storskiftet. Här är det nog minsann Idun som framför solosång åt moster.


Mamma visade skatterna ur fotogömmorna och jag fastnade för denna, mormor och morfar på bröllopsdagen. Finast!

April:


Två vildingar och deras mamma skulle komma med nattåget men kom med bussen ett antal timmar försenat.


Lite barnarbete var på sin plats.


Även de vuxna fick serva ongarna.


Motion fick vi också.


Sen åkte vi ju till Maui, hurra! Bilder finns ju här


Min favvobild från resan.

Maj:

Inleddes ju på Maui så vi tar en bild till.


Mostermys innan vi åkte hem till Sverige igen.


D fyllde år och visar här två av sina presenter, tröja och grill. För när vi kom hem igen så hade det blivit vår i Västerbotten.


Äldsta systerdottern konfirmerades och hennes ömma moder bjöd på riktigt kakkalas. Marängerna låg illa till.


Skogen besöktes, var ju tvungen att visa D min bokskog i sin bästa vårprakt.


Umeå fick finbesök från Skåne.


Vi hade en hemlighet som hädanefter benämndes Grynet.

Juni:


I början av juni åkte vi till Dalarna och träffade lustigt nog syster yster och alla töserna. Nä, bara skojade, det var planerat så. Ganska härligt inledning på sommaren. Vi sightseeade, räknade röda hus och alla som heter Daniel byggde en trapp.


På veckorna jobbade jag borta, men helgerna spenderade vi vid havet. Midsommar regnade nästan bort, så inga bilder därifrån.

Nu är bildväljaren trött, återkommer med andra halvåret inom kort.

Dagens tips

Publicerad 2012-01-14 09:53:37 i Babbel,

grynbloggen pågår just nu en vadslagning. Då tillfället inte kommer igen inom det närmsta finns ingen risk för att bli vadslagningsberoende, så gissa på!

Projektrapport:

Publicerad 2012-01-10 14:37:12 i Babbel,

D fick loss utemöblerna med ytterst lite våld. Det har varit en finfin långhelg, fler sådana åt folket! Fast snart ska vi ju få vara långlediga på riktigt, 25 dagar kvar idag.

Utöver utemöbelprojektet så har vi varit på go'middag hos Ds mamma, kollat på knattehockey (heja Sverige), handlat lite pryttlar åt Grynet, skottat på tomten, gått promenad och njutit av att bo här. Vintern har kommit på riktigt så det gäller att njuta. Och så var vi på bio och såg Simon. 4D av 5 möjliga.

Förresten så lägger jag ibland upp bilder på instagram, kolla efter sandiella.

Årets julklapp

Publicerad 2012-01-04 21:35:04 i Babbel,

Blev en äpplelur från finsambon. Då kan man blogga var man än är. Det återstår att se huruvida detta kommer att driva upp bloggfrekvensen. Stay tuned.

Om

Min profilbild

dannie

En skånsk tös i Norrland, jobbar med skog men gillar bäst att vara med bästa sambon och finaste dottern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela